Szakmai Nap a BME építész- és építőmérnök hallgatóinak

2023. október 4. 11:30 – 17:30

Helyszín: BME K épület, K210

 

Gyertek el! Hallgassátok meg! Fogjátok meg! Próbáljátok ki!

 

Környezettudatosság, BIM alapú tervezés és fenntarthatóság a szárazépítészetben, elszabadult energiaárak, alacsony üzemeltetési költségek… A „zöld építés” egyre növekvő jelentőségének jegyében, a rendezvényen résztvevő hallgatóink e gyártócégek előadó szakembereivel ismerkedhetnek meg, konzultálhatnak kötetlenül, hasznos tudás megszerzéséért, illetve értékes ajándékokkal gazdagodhatnak.
A kiállítási standokon pedig izgalmas bemutatók, feladatok, a termékek kipróbálási lehetősége, alkalmazástechnikai segédletek, ajándékok és nem utolsó sorban az Építész-informatika (2. év) és Építész-informatika-3 (3. év), valamint az Épületenergetika tantárgyak teljesítéséhez szükséges pluszpontokhoz a részvételt igazoló pecsétek várják a résztvevőket!

A programterv:
11:30 – 12:30 között konzultációs lehetőség a kiállítói asztaloknál
12:30 – 12:35 Köszöntő
12:50 – 13:20 Szerelt homlokzatok alkalmazástechnikai és tűzvédelmi kérdései – Komáromy Róbert, okleveles építőmérnök, szaktanácsadó, építész látogató (CRLT Solution Kft.).
A standon pedig megtudhatjátok, hogy hogyan kell a fémlemezt hajlítani, szálcement palából pedig különböző formákat vághattok.
13:20 – 13:50 EJOT – CROSSFIX® – … már a tartószerkezet is számít. – Hovanecz Gergely, termékreferens (EJOT Hungária) előadás.
A standon a szakemberek segítségével ki is próbálhatjátok a különböző rögzítőelemeket. Lesz szigetelés rögzítési bemutató, egyeztethetitek a csomópontokat és természetesen ajándékokkal is várnak Benneteket!
13:50 – 14:20 Farkas Imre, okleveles gépészmérnök, okleveles épületfenntartási- és felújítási szakmérnök, a Dörken Kft. ügyvezetőjének előadása.
Tudod, hogyan kell tetőfóliát hegeszteni? Látogassatok el a Dörken standjára és próbáljátok ki!

14:20 – 14:40 SZÜNET Kávészünet, konzultációs lehetőség

14:40 – 15:10 Rögzítéstechnikai alapok – Kovács-Sebestény Szabolcs, műszaki vezető (Fischer) előadás
Az asztalnál válaszoljátok meg, hogy melyik rögzítési megoldást milyen építőanyagba kell alkalmazni!
15:10 – 15:40 PREFA alumínium homlokzatok… a fenntarthatóság jegyében – Forró Sándor, építész szaktanácsadó, projektmenedzser (PREFA) előadása
15:40 – 16:10 BIM és 3D alapú tervezés MEVA zsaluzatokkal. Kitekintés magyarországi és európai projektekre – Csordás Krisztián, zsalutechnológus és Kecskeméti Gábor, értékesítő mérnök (Meva Zsalurendszerek Zrt).
A standon nézzétek meg a Meva műanyag héj regenerálását! Ez a héjazat több mint 2000 betonozásra alkalmas kiváló felületet biztosít a fenntarthatóság jegyében.

16:10 – 16:25 SZÜNET

16:25 – 16:55 Virtuális üveg – Avagy, amit tudni akartál az üvegről, de sohasem merted megkérdezni – Németh Árpád András, okl. építőmérnök, építész tanácsadó (Guardian) előadása. Gyere el és válaszold meg helyesen a kérdéseket! Állapítsd meg műszer nélkül, hogy van-e az üvegen LOW-E bevonat vagy nincs!
16:55 – 17:25 Ha a homlokzat lélegzik – Csordás Zoltán, ügyvezető igazgató (Autent Solutions) előadása

Részvételi feltételek

Regisztráljatok az alábbi linken!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScGMGO0cJ6EfRcZOPp_HPHB_-enx4qAap_QWbImt6Fd4eT5GQ/viewform

A helyszínen a regisztrációs asztalnál ne feledjétek el átvenni a pontgyűjtő füzetet, amelybe a pecséteket a kiállító gyártócégek standjánál szerezhetitek meg! Ne feledjétek, a tantárgy teljesítéséhez szükséges plusz pontokat csak abban az esetben szerezhetitek meg, ha a gyártócégek standjánál összegyűjtöttétek a pecséteket és a pontgyűjtő füzetet leadtátok a dékániban!

Szeretettel várunk Benneteket!