Szociális támogatás Gyakran Ismételt Kérdések

A pályázat során előre nem határozunk meg minimum értéket, a határt a jelentkezett hallgatók pontszáma befolyásolja, az elmúlt időszakokban a minimum ponthatár érteke 14 és 16 pont között változott.

Segíthet a MŰEPER Dokumentumok menüpontja alatt található pontszámítós excel, melynek segítségével gyorsan kalkulálható egy becsült pontszám. Az esetleges eltéréseket a jövedelmek beszámító és nem beszámító kategóriába sorolása okozza szinte minden esetben. Ezekről a kari szociális referenssel egyeztethetsz.

Rendszeres szociális ösztöndíjra jogosult az a teljes idejű alap-, mester- és osztatlan képzésben, valamint doktori képzésben részt vevő hallgató, aki állami ösztöndíjas képzési formában vesz részt, vagy aki tanulmányait állami ösztöndíjas képzési formában kezdte meg, és az adott szakon megkezdett féléveinek száma alapján jogosult lenne állami ösztöndíjas képzésben való részvételre.

Alaptámogatásra az a személy jogosult, aki az adott képzésen az első aktív félévét kezdte meg, államilag finanszírozott képzésben, elérte az adott félévi szociális támogatás elnyeréséhez tartozó minimum ponthatárt, és a pályázata alapján valamely rászorultsági csoportba tartozik. Nem kell külön leadni!

Mindenképp vedd fel a kapcsolatot a kari szociális referenssel, ő tud tájékoztatást adni Neked, hogy pontosan mi az igazolások pótlásának a menete és hogy van-e lehetőséged erre.

A kollégiumi oldalon a kollégiumi férőhely igénylésedet tudod leadni. Amennyiben szociális alapon pályázol, a megadott határidőig minden igazolást be kell szerezned és fel kell töltened a MŰEPER felületére a Rendszeres szociális ösztöndíj pályázathoz, és leadnod azt. Ez a határidő megelőzi a szociális támogatásét, ezért fontos, hogy időben kezdd el beszerezni az igazolásokat.