Kedves Hallgatók!
Az eddigi egyetemi gyakorlatban fontos változás történt, mely a képzési támogatási idő lejárta miatt újrafelvételit fontolgató hallgatók számára különösen fontos!
Az Nftv (2011. évi CCIV. törvény) 28. bekezdés 47 § szerint:
Egy adott fokozat (oklevél) megszerzéséhez igénybe vehető támogatási idő legfeljebb két félévvel lehet hosszabb, mint az adott tanulmányok képzési ideje. Az adott szak támogatási idejébe az azonos szakon korábban igénybe vett támogatási időt be kell számítani.
 
A törvényileg szabályozott államilag finanszírozott félévek száma 12 lehet összesen. Ebből az Építőmérnöki BSc esetében 8+2, azaz 10 félévet lehet maximálisan államilag támogatott/állami ösztöndíjas formában igénybe venni.
Korábban az újrafelvételi esetében nem került szűrésre, hogy azonos szinten hány elhasznált féléve volt a hallgatóknak, így a további 2 állami félév is felhasználható volt. 
Ezt azonban egy mostanra javított rendszerhiba eredményezte a FIR-ben (Felsőoktatási Információs Rendszer), mely az államilag támogatott féléveket nyilvántartó rendszer. http://www.felvi.hu/felsooktatasimuhely/fir
Ezen kívül fontos információ, hogy az Építőmérnöki Kar mintatanterve várhatóan a 2015 szeptemberétől változik, így az újrafelvételizőknek a tantárgyak akkreditációját kell kérelmeznie.
Mindezek alapján javasoljuk, hogy ha valaki az újrafelvételizést fontolgatja, előtte mindenképpen járjon utána a lehetséges következményeknek. Ezzel kapcsolatban keressetek minket bizalommal!
KHT