A KHT Pályázati Bizottsága egy három főből álló belső bizottság (bizottságvezető + 2 hallgatói képviselő), aminek fő feladata félévente kiírni a Kari BME ösztöndíj pályázatot, valamint a pályázat elbírálása, és a bírálat előterjesztése a KHT-nak.

Minden félév végén a bizottság összegzi a tapasztalatokat és azok függvényében vezet be esetleges változtatásokat a pályázás menetében. Így került sor arra a közelmúltban, hogy a KBME pályázat kétszer is nagy változáson ment keresztül, annak érdekében, hogy minél több, arra érdemes hallgató tudjon pályázni.

A bizottság tagjainak feladatai közé tartozik továbbá a különböző egyetemi, kari és külső pályázatok keresése és a hallgatók felé való terjesztése (pl.: EHK Sportpálya, Köztársasági Ösztöndíj).

Elsődlegesen a PB vezetőjét kereshetik fel kérdéseikkel mind az érintett hallgatók, mind a hallgatói képviselők. Emellett a bizottságvezető feladatai közé tartozik az ülések összehívása, a KBME pályázat kiírásának, beszedésének, bírálásának és az eredmény kihirdetésének a levezénylése, valamint a különböző feladatok ledelegálása a PB tagoknak és azok munkájának ellenőrzése. A bizottságvezetőnek szükséges beszámolni a bizottságban folyó munkáról a KHT üléseken, és az EHK pályázati felelőse által összehívott Külső Pályázati Bizottságon, a többi kar pályázatis delegáltjaival együtt.