Tisztelt Hallgató!

Jogszabályváltozás miatt döntés született arról, hogy a BME a hallgatói gyűjtőszámlát átviszi az Erste Bankból az Államkincstárba.

Az átállás 2014. november közepén történik meg.  Az átállás után a hallgatók már nem az Erste gyűjtőszámlára utalnak (ez a gyűjtőszámla megszűnik, ráutalást a bank nem fog elfogadni), hanem a Magyar Államkincstár gyűjtőszámlájára, amelynek nevét és bankszámla számát egy későbbi értesítésben fogjuk közölni, amely időponttól már lehet utalni az új számlaszámra.

A hallgatók jelenlegi (Erste) gyűjtőszámlán található pénzei át lesznek könyvelve a kincstári gyűjtőszámlára, a hallgatóknak ezzel nincs teendője.  A Neptun pénzügyi műveletek sem változnak.

Az átállás alatt felmerült esetleges problémák miatt lehet néhány nap utalási szünet, ezért arra kérjük hallgatóinkat, hogy lehetőség szerint befizetendő tételeikhez 2014. november 10-ig utalják át a pénzt (fedezetet) és fizessék is azt be a Neptunban.

Az átállás miatt a hallgatók az alábbi korlátozásokra számítsanak:

A hallgatók 2014. november 10-én 22:00 óráig utalhatnak privát számlájukról az Erste Banknál vezetett gyűjtőszámlára. Legközelebb az átállás után, 2014. november 17-én 08:00 órától nyílik meg újra a lehetőség az ilyen műveletek elvégzésére, de akkor már az Államkincstárnál vezetett gyűjtőszámlára.

A hallgatók 2014. november 14-én 12:00 órától nem végezhetnek pénzügyi műveleteket, nem indíthatnak pénzügyi befizetéssel járó kérvényeket, diákigazolvány igénylést és számlakérést a Neptunban. Várhatóan legkésőbb november 17-én hétfőn reggel nyílik meg újra a Neptun pénzügyi funkciója.  Kérjük, hogy pénzügyeit ennek figyelembevételével ütemezze.

Az okozott esetleges kellemetlenségért elnézést kérünk.

Budapest, 2014. október 28.

BME GMF és KTH