Kedves Hallgatók!

Többen tapasztaltátok, hogy a Neptunba feltöltött tanulmányi ösztöndíj áprilisi összege eltér az előző két hónapban kiutalt összegtől, melyről az alábbiakban szeretnénk tájékoztatást nyújtani.
Ennek oka, hogy teljesítményindex számítása során használt nehézségi index módosító szorzó értéke a 7. és 8. féléves, valamint az MSc-s tárgyak esetében egy szűrési hiba folytán alacsonyabbként lett megállapítva, mint amekkora valójában. Ez a hiba azt eredményezte, hogy azon hallgatóknak, akik a fenti féléves tárgyakat teljesítették megnőtt a teljesítményindexe, emiatt korrigálnunk kellett a tanulmányi ösztöndíj összegét.
Az újraszámítás során módosítanunk kellett a minimum teljesítményindex értékét 40,19392-ről 42,32724-re, mivel nem lépheti át az ösztöndíjban részesülő hallgatók száma az állami ösztöndíjas képzésben tanuló hallgatók számának 50%-át.
A tanulmányi ösztöndíjra fordítható keret összege fix, a teljesítményindexek azonban megnőttek, ezért módosítanunk kellett az egy egységnyi teljesítményindexre járó összeget, amely azt eredményezte, hogy több hallgató esetében is változott a tanulmányi ösztöndíj havi összege. Pozitív és negatív irányú változás egyaránt tapasztalható az összegben.
A korrekcióban érintett hallgatók esetében az áprilisi kifizetésnél történik meg az előző két havi különbözet levonása vagy kiutalása, és ezt követően a félév hátralévő kifizetései során a korrigált összeg kerül kifizetésre.
Habár a tanulmányi ösztöndíj áprilisi összegei már elérhetőek a Neptunban, sajnos azokról a teljes hallgatóságot kielégítő tájékoztatást nem tudunk jelenleg sem nyújtani, mivel az ösztöndíj kiosztása anonim azonosítókkal történik, és a Hallgatói Szolgáltatási Igazgatóságtól még nem kaptuk meg a csak náluk rendelkezésre álló, és az eredmény közzétételéhez szükséges Neptun kódokat tartalmazó táblázatot.
A kellemetlenségekért elnézéseteket kérjük!
ÉMK HK