Kedves Hallgatók!

A tanulmányi pontszámok függvényezésénél felfedeztünk egy anomáliát, eddig tisztázatlan okokból. Szembesültünk hasonló akadályokkal az internetes felület és az offline programok közötti konvertáció során, melyet javítottunk korábban, viszont ez a probléma ismét felütötte a fejét.

Ezt a függvényezést manuálisan orvosoltuk, így vannak olyan csoportok, ahol megváltozott a tanulmányi pontszám, ez a felvételi sorrendet is befolyásolhatja. Kérünk titeket, hogy nézzétek át a listát, melyet frissítettünk. A frissített listában szerepelnek az elfogadott fellebbezések eredményei is, melyet a KEFIR-ben találtok.

Magyarázatképp, a tanulmányi pontok meghatározása hallgatói csoportok szerint történik, mely karunkon a képzés típusától és az ágazattól függ. Ilyenkor az egyes csoportokba tartozó hallgatók kreditindex átlagai alapján van függvényezve a pontosztás, a csoportok hallgatóit egymáshoz és elért eredményükhöz viszonyítva. A csoportok között lehet ellentét is, így olyan esetben, míg más ágazaton tanul két hallgató ugyanolyan kreditindex-el, nem valószínű, hogy ugyanazt a pontszámot kapja tanulmányi szempontból.

Szociális alapon azon hallgatók kaphatnak pontot, akik leadott és elbírált szociális pályázattal rendelkeznek. Külön lakóhelytől való távolságra nem tudunk pontot adni, csupán akkor befolyásolja a pontszámot, ha szociális pályázatban adta meg az adott hallgató.

Közösségi pontszámok megállapításánál az öntevékeny körök vezetőinek leadott és elbírált közösségi pályázatokból lehet egyrészt pontot kapni, így ha valaki közéleti aktivitása ellenére nem kapott pontot, az ennek a pályázási folyamatnak elmulasztása okán lehet, emellett a közösségi pontokat a HÖK rendszerbe fektetett munka, valamint tisztújítással, fórumon való részvétellel szerezhető pont, melyet az elmúlt egy évre való tekintettel, maximálisan 100 pontban tudunk adni.

Bárminemű észrevételetek, kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan a kollegium@emkhk.hu e-mail címre, illetve a kepviselet@emkhk.hu címre egyaránt, igyekszünk a tőlünk telhető leggyorsabban válaszolni. Köszönjük, hogy eddigi észrevételetekkel segítitek munkánkat, mi azon vagyunk, hogy a Kollégiumi Felvételi Szabályzatban leírtakhoz igazodva a pontos eredményt tudjuk minden pályázó számára biztosítani.

A kellemetlenségekért szíves elnézéseteket és megértéseteket kérjük.

 

Üdvözlettel,

ÉMK HK