email vpkzoldkor@gmail.com
facebook https://www.facebook.com/VpkZoldkor/?ref=page_internal

A Vásárhelyi Pál Kollégium legfiatalabb köre címével büszkélkedhetünk. Tevékenységünk 2020 második felében kezdődött egy baráti társaságként. Egyre nagyobb érdeklődésnek hála 2022 tavaszán öntevékeny körré alakultunk. Ezen rövid idő alatt több sikeres együttműködést tudhatunk magunk mögött, többek között alapítványokkal, egyesületekkel és a 11. kerület Önkormányzatával is.

Zöld programjainkkal szeretnénk közelebb hozni hallgatótársainkhoz a környezetvédelmet és a zöld mentalitást. VPK teljes területén elérhetővé tettük a zöldhulladék gyűjtésének lehetőségét. Olyan eseményeket szerveztünk, mint a Gellért hegyi nagy szemétszedés, melyen három kocsinyi szemetet sikerült összegyűjteni, vagy a használt ruha csere, ahol a kollégisták használt ruháikat tudták elcserélni, így is küzdve napjaink egyik nagy problémájával, amit a fast fashion okoz. Hulladékmentesség jegyében csomagolásmentes szappant készítettünk, mely nem csak környezet-, hanem pénztárcabarát is.

Bár még friss kör vagyunk újabb és újabb programokkal színesítjük a kollégiumi éltet. Ha benned is megtalálható a zöld gondolkodás csírája, (vagy csak most vetettük el a magokat) gyere le nyílt gyűléseink egyikére, vagy keress bennünket Facebookon.

Somodi Áron Fábián

Körvezető