Palibácsi Kör

Kollégiumi helyiség: A418
Gyűlés időpontja: kedd 20:00
Facebook: Palibacsi

Palibácsi

Join our Facebook community

Egy 20-25 aktív, és jóval több “öreg” taggal rendelkező baráti társaságról van szó, akik kéthetente a Vásárhelyi Pál Kollégium nagytermében rendeznek nagyszabású bulikat. Minden buli külön témára épül, melyet gyűlésen találunk ki, és ennek tükrében csináljuk meg a díszletet, öltözünk jelmezbe, vagy akár ebben a témában adunk elő egy-egy táncos produkciót. A kollégiumi bulik lemezlovagjai szinte mind a mi társaságunkból kerültek ki, ebből kifolyólag zenei téren nincs semmi kivetnivaló az estjeinken.

Elég egyszerűen megismerhettek minket a bordó, mosolygó fejecskés ruháinkról (régebben ez egy póló volt, ma már tulajdonképpen a világ összes ruhaneműjéből van “palibácsis” kiszerelés), melynek színe eredetileg onnan ered, hogy ha netalántán leinnánk vodkameggyel, akkor se látszódjon meg rajta a folt.

Hogy csatlakozhattok hozzánk? Elég egyszerűen: ha már rendelkezel kellő mennyiségű kredittel, keress meg egy körtagot, vagy gyere le heti rendszerességgel megtartott gyűléseinkre. Ezek után nincs más dolgod, mint jelöltként végigcsinálni hat bulit, ezek után az aktív körtagok szavaznak rólad, és jelölttársaidról. Ha netalán bekerülnél, megkapod a pólód, és társaságunk egyenértékű tagjává válsz.

De hogy lásd, hogy nem csak a meló van a körtagsággal: a kör helyzetétől függően, egy vagy két hétvégén a félévben elmegyünk egy önfeledt kirándulásra, minden ősszel eljárunk vacsorázni, valamint számtalanszor közösen sörözgetni, mulatni, és természetesen az élet egyéb területén is segítjük a másikat, hiszen, mint beszámolóm elején írtam, itt egy baráti társaságról van szó.

Remélem, sikerült kicsit átérezni, miről szól Palibácsisnak lenni, sok sikert az egyetemen, addig is EGÉSZSÉGETEKRE!!!

Lipcsei Attila

körvezető