Karima

A Karima, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karának hivatalos lapja idén negyvenkét éve szolgálja ki a hallgatókat. Mikor 1973-ban megjelent az első szám (kézzel rajzolt, írógéppel sokszorosított lap), talán még senki sem gondolta, hogy ennyi ideig fennmaradhat. Azóta sokat változott az újság, melyben a szakmai cikkektől kezdve különböző interjúkon át a közéleti témákig mindennel foglalkozunk.

Jelenleg 15-20 lelkes hallgató és külső támogató alkotja a szerkesztőséget. Öt „posztról” szoktunk beszélni köreinkben: A szerkesztők cikkeket és interjúkat írnak, az olvasószerkesztők a helyesírásért felelnek, a tördelőszerkesztők az újság arculatán és elrendezésén munkálkodnak, a designerek a borítókat és az egyéb vizuális részleteket készítik el (például Lali baglyot, a kabalaállatunkat); míg az ötödik, egészen újkeletű posztunk a fotós, akik elsősorban az interjúztatóinkat kísérik el alanyaikhoz egy-két fotóért, de képeik általánosságban is megjelenhetnek az újság oldalain.

Körhelyiségünket a Vásárhelyi Pál Kollégium A319-es szobájában találjátok, ahova meghirdetéstől függetlenül egész évben várjuk az érdeklődőket.

Akár csináltál már ilyet, akár nem, ha felkeltette érdeklődésedet ez a remek társaság, és érdekel egy újság készítésének a menete a tervezéstől a friss lapig, vagy ha valamelyik szerepkörben szívesen kipróbálnád magad, fordulj bátran a tagok bármelyikéhez (akiket megtalálsz az újság első oldalán, vagy becserkészhetsz az egyetemen/kollégiumban/akár a nyílt utcán is J)!

A jókedv és a kellemes környezet garantált!

Facebook: https://www.facebook.com/karimavpk
Kollégiumi helyiség: A319
Weboldal: https://karima.vpk.bme.hu/

Karima

Join our Facebook community