VPK Könyvtár

Hadd kezdjem a bemutatkozást egy idézettel Szent-Györgyi Alberttől: “A könyvek azért vannak, hogy megtartsák magukban a tudást, mialatt mi a fejünket valami jobbra használjuk. Az ismeretek számára a könyv biztosabb otthont nyújt. Az én fejemben bármilyen könyvszagú ismeretnek a felezési ideje néhány hét. Így hát az ismereteket biztos megőrzésre a könyveknek, könyvtáraknak hagyom, és inkább horgászni megyek, néha halra, néha új ismeretekre.”

Nos, ha Ti is osztjátok a híres Nobel-díjas véleményét, vagyis hogy a könyvek és a könyvtár megőrzi az ismereteket, míg Ti mást csináltok, nem jártok messze az igazságtól. Az 1996-tól önálló körként működő Könyvtár az elmúlt közel 20 év alatt rengeteg tudást halmozott fel. Megközelítőleg 5000 kötetes gyűjteményünkben sokféle tankönyvet, műszaki tartalmú könyvet, szótárakat találhattok, illetve a könnyebb olvasmányok után vágyók rengeteg szépirodalmi mű közül választhatnak.

Honlap: www.konyvtar.vpk.bme.hu
Kollégiumi helyiség: B418
Nyitvatartás:
hétfő 19:00 – 21:00
kedd 19:00 – 21:00
szerda 19:00 – 21:00
csütörtök 19:00 – 21:00

VPK Könyvtár

Join our Facebook community

Természetesen nem minden a tanulás. Akik kikapcsolódni, szórakozni vágynak, azok a folyamatosan bővülő társasjátékkészletünket is igénybe vehetik.

Mint könyvtárosok, mi tartjuk nyitva a Könyvtárat hétfőtől csütörtökig este 7-től 9-ig. Lebonyolítjuk a kölcsönzéseket, és a látogatók segítségére állunk. Ha nemcsak a könyveink iránt érdeklődsz, hanem szívesen lennél körtag, nyitva tartási időben bármikor jelentkezhetsz a B418-ban.

A sok buli mellé sok sikert kívánunk Nektek tanulmányaitok terén is! Várunk benneteket, gyertek bátran!

VPK Könyvtár