KHT

Honlap: www.kht.vpk.bme.hu (a mi honlapunkon vagy :))
Kollégiumi helyiség: “A” épület földszint, beléptetőkapuk mellett
Nyitvatartás: ld. a honlapon

KHT

Sziasztok!

Mi, a Kari Hallgatói Tanács (továbbiakban KHT) az Építőmérnöki Kar hallgatóinak, vagyis a Ti érdekeitek megfelelő képviseletéért vagyunk felelősek. Feladatunk hallgatói jogaitok érvényesítése, a nektek járó juttatások felosztása, a kari és kollégiumi közösségi élet lehetőségeinek megteremtése és segítése, valamint segítségnyújtás a szabályzatokkal, ügymenetekkel kapcsolatosan.

A KHT 15 főből áll, tagjait hallgatói szavazás útján választják meg minden tavasszal a Kar hallgatói. A KHT felépítését tekintve külső és belső bizottságokról beszélhetünk. Két külső bizottságunk – a Gazdasági és a Rendezvényszervezői Bizottság – tagjait a KHT pályázat útján választja.

Pár szóban összegyűjtöttük nektek, hogy milyen ügyekben fordulhattok hozzánk:

Tanulmányi ügyek

Ha bármilyen gondod akad a szabályzatok értelmezésével kapcsolatban, vagy problémák merülnek fel a követelmények, zárthelyi javítás/pótlás, esetleg a házi feladat beadása kapcsán, akkor az érintett tanszék felelőse tud neked segíteni. A kar minden tanszékéhez tartozik ugyanis egy KHT-tag, akinek az a feladata, hogy tolmácsolja a problémákat az oktatók felé. Elérhetőségüket megtaláljátok a KHT honlapján, keressétek őket bizalommal!

Kollégiummal kapcsolatos ügyek

A kollégiumi pályázatok elbírálásával és a szobaosztással a Kollégiumi Bizottság foglalkozik. Ha ilyen jellegű kérdésed van, segítségre van szükséged a felvételi szabályzat, vagy a házirend értelmezésében, írj nekik az emkkb@googlegroups.com címen.

Ösztöndíjjal kapcsolatos ügyek

Biztosan tudjátok, hogy a tanulmányi eredmény függvényében tanulmányi ösztöndíjat lehet kapni az egyetemen. Az ezzel kapcsolatos alapelveket egyetemi szabályzatok rögzítik, az ösztöndíjak pontos összegének meghatározását pedig a KHT Juttatási és térítési felelőse végzi. Ezenkívül az általatok fizetendő díjakkal (pl.: ismételt tárgyfelvétel, késedelmes házifeladat-leadás) kapcsolatban is ő tud pontos információt adni. A jelenlegi JutTér felelős: Bíbok Attila (bibok.attila@vpk.bme.hu)

Szociális támogatás

Azok, akik szociális helyzetük alapján rászorulnak, szociális támogatásban részesülnek. A kollégiumi jelentkezésnél már megismert rendszerben leadott pályázatokat a félév elején a KHT tagjai fogják ellenőrizni, ezzel kapcsolatos kérdéseitekkel a szociális felelőshöz fordulhattok. A posztot jelenleg Sárik Veronika (sarik.veronika@vpk.bme.hu) tölti be.

Pályázatok

A KHT Pályázati Bizottsága azon dolgozik, hogy közvetítse felétek az elérhető pályázati lehetőségeket. Ezen kívül ők foglalkoznak a Kari BME pályázattal, melyet karunk tudományos életben is eredményes hallgatói nyerhetnek el. További részleteket a kht.vpk.bme.hu/palyazat címen találhattok.

Ha bármilyen kérdésed, problémád akad, vagy úgy gondolod, hogy Te is szívesen részt vennél a Kar életének segítésében, minél hamarabb ragadd meg a lehetőséget, és keress minket bátran e-mailben, telefonon vagy akár személyesen is!

Iroda: Vásárhelyi Pál Kollégium (VPK), A épület, földszint

Email: kht@vpk.bme.hu

Kari Hallgatói Tanács