Sziasztok!

Mi, az Építőmérnöki Kar Hallgatói Képviselet (továbbiakban ÉMK HK) az Építőmérnöki Kar hallgatóinak, vagyis a Ti érdekeitek megfelelő képviseletéért vagyunk felelősek. Feladatunk hallgatói jogaitok érvényesítése, a nektek járó juttatások felosztása, a kari és kollégiumi közösségi élet lehetőségeinek megteremtése és segítése, valamint segítségnyújtás a szabályzatokkal, ügymenetekkel kapcsolatosan.

Az ÉMK HK tagjait Hallgatói Szavazás útján választják meg minden tavasszal a Kar hallgatói. Az ÉMK HK felépítését tekintve külső és belső bizottságokról beszélhetünk. Egy külső bizottságunk a Rendezvényszervezői Bizottság, melynek tagjait az ÉMK HK pályázat útján választja.

Pár szóban összegyűjtöttük nektek, hogy milyen ügyekben fordulhattok hozzánk:

Honlap: www.emkhk.bme.hu (a mi honlapunkon vagy :))
Kollégiumi helyiség: “A” épület földszint, beléptetőkapuk mellett
Nyitvatartás: Hétfő 17:30- 19:00

Szociális támogatással kapcsolatos kérdések szoc@emkhk.hu
Kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatos kérdések kollegium@emkhk.hu
Gólya oldal www.emkhk.bme.hu/golyaknak/

Tanulmányi ügyek

Ha bármilyen gondod akad a szabályzatok értelmezésével kapcsolatban, vagy problémák merülnek fel a követelmények, zárthelyi javítás/pótlás, esetleg a házi feladat beadása kapcsán, akkor az érintett tanszék felelőse tud neked segíteni. A kar minden tanszékéhez tartozik ugyanis egy ÉMK HK-tag, akinek az a feladata, hogy tolmácsolja a problémákat az oktatók felé. Elérhetőségüket megtaláljátok a ÉMK HK honlapján, keressétek őket bizalommal!

Kollégiummal kapcsolatos ügyek

A kollégiumi pályázatok elbírálásával és a szobaosztással a Kollégiumi Bizottság foglalkozik. Ha ilyen jellegű kérdésed van, segítségre van szükséged a felvételi szabályzat, vagy a házirend értelmezésében, írj nekik a kollegium@emkhk.hu címen.

Ösztöndíjjal kapcsolatos ügyek

Biztosan tudjátok, hogy a tanulmányi eredmény függvényében tanulmányi ösztöndíjat lehet kapni az egyetemen. Az ezzel kapcsolatos alapelveket egyetemi szabályzatok rögzítik, az ösztöndíjak pontos összegének meghatározását pedig az ÉMK HK végzi. Ezen felül az Ösztöndíj Bizottság foglalkozik az ÉMK HK hatáskörében kiírt egyéb ösztöndíjak koordinálásával is, melyek között a sporttevékenységet ösztönzőktől a tudományos tevékenységet díjazókig igen széles a paletta. Ha kérdésetek merülne fel, keressétek bizalommal az Ösztöndíj Bizottságot az osztondij@emkhk.hu címen!

Szociális támogatás

Azok, akik szociális helyzetük alapján rászorulnak, szociális támogatásban részesülnek. A kollégiumi jelentkezésnél már megismert rendszerben leadott pályázatokat a félév elején a Szociális Bizottság tagjai fogják ellenőrizni, ezzel kapcsolatos kérdéseitekkel a Bizottság vezetőjéhez fordulhattok, vagy írjatok a szoc@emkhk.hu címre.

Ha bármilyen kérdésed, problémád akad, vagy úgy gondolod, hogy Te is szívesen részt vennél a Kar életének segítésében, minél hamarabb ragadd meg a lehetőséget, és keress minket bátran e-mailben, telefonon vagy akár személyesen is!

Iroda: Vásárhelyi Pál Kollégium (VPK), A épület, földszint

ÉMK HK