Kedves Hallgatótársak!

Amennyiben költségtérítéses/önköltséges képzésben folytatjátok tanulmányaitokat a karon, lehetőségetek van a kiírt összeg csökkentésének kérvényezésére. Már itt szeretnénk kiemelni, hogy a csökkentés csak a kreditenként fizetendő összegre érvényes, a már kiírt egy összegű alapdíjra nem.

A költségtérítés csökkentést tanulmányi, illetve szociális alapon igényelhetitek meg. Az adható kedvezményekről az alábbi dokumentumban találhattok bővebb információt.

A csökkentés kérvényezéséhez a Neptun rendszeren keresztül a 10/A Költségtérítés/önköltség csökkentés kérelem személyes okokból, nem díjköteles kérvényt kell benyújtani, a regisztrációs hét utolsó napjáig. A határidő lejárta után a 010/B Határidőn túli költségtérítés/önköltség csökkentés kérelem személyes okokból, díjköteles kérvényt tudjátok leadni, egészen a 2. oktatási hét végéig.

Ezzel egyidejűleg az ESZR-ben is kiírásra került a költségtérítés csökkentés pályázat, melyet abban az esetben kell leadnotok, ha szociális alapon is igénylitek a kedvezményt.
Meglévő aláírás esetén, csak vizsgakurzus felvételekor a 003/A és 003/B kérvényeket tudjátok leadni, szintén a regisztrációs hét illetve a 2. oktatási hét végéig.
KHT