Kedves Hallgatók!

A 2014/2015 tanév tavaszi félév rendszeres szociális ösztöndíjra való pályázási időszak megkezdődött. Az alábbiakban fontos információk szerepelnek a pályázattal kapcsolatban, kérünk Titeket, figyelmesen olvassátok végig.

A pályázatot ebben a félévben is az ESZR-ben (https://szoc.sc.bme.hu oldalon) kell leadni. Az előző félévben jelentkező hibák jelentős része sajnos nem került javításra rajtunk kívül álló okok miatt, ezért előre is elnézéseteket kérjük.

A rendszeres szociális támogatás pályázat igazolásfeltöltés és -leadás határideje: 2015. február 3. 23:59. Személyes bemutatásra február 13-ig lesz lehetőség, így kérünk mindenkit, hogy kezdje el időben a pályázathoz szükséges papírok begyűjtését és leadását. További időpontok lent.

A pályázatról részletesebben ezen a linken olvashattok. Alaptámogatás igénylése a rendszeres szociális ösztöndíj pályázattal együtt történik, a kiírás az alábbi linken olvasható. A szociális helyzet igazolásához útmutatót ITT találtok, a pontozási elvről az alábbi linken olvashattok.

 

Tervezett időszakok

  • január 2. hetében – pályázati kiírás és beszerzendő igazolások eljárásrendje – már letölthető a szoc.sc.bme.hu oldaláról
  • január 13 – február 3. – elektronikus leadási időszak (igazolások feltöltése a szoc.sc.bme.hu oldalra)
  • január 23. 23:59  – szociális alapon kollégiumi férőhelypályázatot beadók számára igazolások feltöltésének határideje
  • várhatóan február 2 – február 13. – személyes bemutatási időszak, beszerzett igazolások benyújtása

Igazoláslista változásai

Minden pályázót megkérünk, hogy a pályázatának összeállítása előtt olvassa át az igazolások rendjét, amennyiben pedig nem egyértelmű a dokumentum alapján minden, akkor a sarik.veronika@vpk.bme.hu e-mail címen kérjen segítséget vagy időpontot a személyes egyeztetésre.

Kiemelnénk, hogy a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzet igazolása a korábbi évekhez képest megváltozott! “A hátrányos helyzet és a halmozottan hátrányos helyzet igazolásához a hátrányos helyzet, halmozottan hátrányos helyzet fennállását megállapító határozat beszerzése szükséges az önkormányzattól.”

Amennyiben ilyen adattartalmú határozattal, ami érvényes volt a 2014. július 1 – december 31. időszakban még nem rendelkezik a pályázó, a határozat beszerzése feltétlenül szükséges! A határozat kiadása egyes önkormányzatoknál akár 21 nap is lehet, ezért minél hamarabb érdemes igényelni! A korábban elfogadható gyermekvédelmi kedvezményről/támogatásról leadott határozatok akkor elfogadhatóak, amennyiben azon konkrétan szerepel a hátrányos/halmozottan hátrányos helyzet megállapításának ténye, valamint a pályázás által vizsgált időszakra vonatkozik a határozat!

Nem ez az egyetlen körülmény, melynek igazolása megváltozott, kérünk Titeket a körültekintő olvasásra.

Kérdés esetén forduljatok hozzánk bizalommal!

KHT