A BME Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Tanácsának (továbbiakban KHT) belső szervezeti egységeként működik a Kollégiumi Bizottság (továbbiakban KB). A bizottság vezetőjét és két tagját a KHT választja mandátumos tagjai közül, rajtuk kívül természetesen bárki csatlakozhat a munkákhoz, amennyiben érdekli ezen terület.

Ahogyan az a nevéből is kiderül, a KB a kollégiumban lakó hallgatókkal és a kollégiumi élettel foglalkozik. Az Építőmérnöki Kar esetében ez a Vásárhelyi Pál Kollégiumot (továbbiakban VPK) jelenti.

De, hogy pontosan mit is jelent a KB-s munka? Nos, a dolog igen összetett.

A legtöbb hallgatót érintő teendő, amivel már bizonyára sokan találkoztatok a kollégiumi férőhelyek kiosztása, illetve a szobabeosztás elkészítése. Ez egy bonyolult és hosszadalmas feladat, melyről részletesebben olvashattok a később megjelenő Kollégiumi Bizottság II. bejegyzésben.

Továbbá fontos feladat a GMF Kollégiumok Osztállyal, azon belül első sorban a gondnokokkal való kapcsolattartás különböző hallgatókat érintő ügyekben (pl. költözések, rendszeres problémák, kollégiumi szabályok betartatása, stb), illetve a beléptetőkártyák kezelése.

A munka részét képezi a többi kar Hallgatói Képviseletével való kooperáció, annak érdekében, hogy a VPK-ban lakó más karos hallgatók ügyei is gördülékenyen tudjanak folyni.

A kollégiumi élet szerves részét képezi a kollégiumi közösségi élet, melynek a kollégiumi öntevékeny körök a meghatározó szereplői. Ezen hallgatói csoportok tevékenységének segítése és felügyelete, a közösségi életben kiemelkedő munkát végző hallgatók jutalmazása, valamint az éves szinten megrendezett Köri Állófogadás megszervezése szintén a KB és a KHT feladata. A körökkel kapcsolatos bizottsági tevékenységek részletesebb bemutatását a Kollégiumi Bizottság III. bejegyzésben ismerhetitek meg.

Amennyiben az általános működésünkkel vagy bármilyen kollégiummal kapcsolatos kérdésetek van, vagy csak felkeltettük az érdeklődéseteket keressétek a KB tagjait bizalommal a emkkb@googlegroups.com címen!